Sätt lampor på skorna och spring!

För 59 dollar, cirka 540 kronor (plus frakt 90 kronor), får man ett par Night Runner.

Kanske är det den onödigaste prylen som en löpare behöver. Eller så är det den perfekta julklappen till löparen som har allt.
Night Runner är uppfinningen som lyser upp dina steg. Led-lampor fästa i skorna!
– Vi har flera svenskar som varit med och investerat, säger uppfinnaren Doug Storer.

– Jag har aldrig gillat pannlampor men tänkte att det måste finnas något annat och bättre sätt när ny teknik gör lampor och batterier lättare, berättar Doug Storer när han för första gången visar produkten för andra löpare på New York Marathon Expo.
Stor världspremiär bara två år efter att Doug själv kom med idéen. Han kollade med löparkompisar om de kunde vara intresserade och gjorde sedan en prototyp som funkade.
Med hjälp av Kiskstarter som är en av de största internetplatserna för så kallad crowdfunding, en metod för att finansiera projekt bland annat genom att man kan låta mottagaren/den blivande konsumenten betala för sig innan själva produktionen påbörjas.

– Vi har fått in 42000 dollar totalt via Kickstarter och ytterligare 120000 via riskkapitalister: Flera svenskar som antingen stött utveckligen eller tecknat sig för ett par NightRunner dírekt.

För 59 dollar, cirka 540 kronor (plus frakt 90 kronor), får man ett par Night Runner. Man fäster dem i skons snörning och får en lampa på varje fot som lyser upp 15 meter framåt och som har ett rött ljus bakåt.
Kanske inte räcker helt att lysa upp beckmörka stigar, men kanske alternativ för att se och synas i trafiken.
Laddningen görs via USB och batteritiden är sex till åtta timmar.

Doug och Renate Storer driver själva utveckling och försäljning av Nightrunner270.