Test: Garmin Forerunner 210 HR

Liten, smidig och nästan komplett

Garmin Forerunner 210 HR

8/10

Till att börja med måste vi berömma Garmin för en så liten och smidig GPS/pulsmätare. Den bygger på Forerunner 110 som kom tidigare i våras men man har lagt till intervallfunktionen något som många löpare har nytta av. Dessutum är funktionen smart och genomtänkt.
Det är enkelt att ställa in hur man vill köra sina intervallpass.
• Man väljer först om man vill köra en sträcka eller en viss tid.
• Sedan väljer man samma sak på vilan.
Antingen vilar man en viss tid eller så väljer man en sträcka man ska förflytta sig under viloperioden. Sedan väljer man hur många repetitioner man vill köra. Sist väljer man om man vill ha en uppvärmnings och nervarvningperiod som inte påverkar själva intervallpasset. Allt detta är gjort på mindre än 30 sekunder första gången vi provar. Man kan också ställa in intervaller som är helt öppna där man själv bestämmer tid eller sträcka.

Vid vanlig träning visas sträcka puls eller tid och tempo. Tempo visningen på en GPS är lite lurig om man låter klockan visa aktuell hastighet så ändras den hela tiden eftersom GPS.en hela tiden söker positioner och rör man sig då mellan träd eller byggnader så kan det se konstigt ut. Bäst fungerar aktuell hastighet när man rör sig på öppna ytor och inte svänger så mycket. Här har Garmin varit kloka så man kan ställa in att den visar medeltempot från det att du började passet så visas tempot på lugnare sätt. Eller så väljer man varvtempo som är medeltempo sedan du knäppte en varvtid. Här brukar de flesta använda funktionen Automatisk varvtid som de flesta ställer in på 1 km så att den registrerar varje kilometer utan att du behöver trycka på någon knapp. Varvtiden visas under 12 sek.

Sjävklart kan man också ställa in pulsvarningar för att kunna styra träningen efter pulsen.
Man kan när träningpasset är klart ladda över all data till Garmin Connect som är en riktigt bra plattform att spara all sin träning. Där kan man se pulskurvor, kartor mellantider och en massa saker.

Det här är en nästan komplett klocka med bra genomtänkta funktioner som passar de flesta löpare, längdskidåkare mfl. Vi som testat är vana användare och har testa många varianter så det var inte alls svårt att begripa sig på 210:an. Det känns också som den är enkel att förstå sig på även för en ovan användare.

Fakta:

Pris: 2 500 kr

Senaste Utrustning