Nya Triumph – bästa skon 2014 blir bättre

Testvinnare 2014, men Saucony vilar inte på lagrarna. 2015 års Triumph har 20 procent mer stötdämpning och en helt ny ovandel. Skön känsla och en passform som fått de första löparna att utbrista i ett wow – eller som vi lärt oss att det stavas i USA – Whoa.

Saucony Triumph är flaggskeppet i det amerikanska skoföretagets modellprogram. I 2014 års Stora skotest på Marathon.se fick modellen Triumph 11 högsta betyg. Nio av tio stjärnor.
I jakten mot perfektion lanserar det amerikanska märket för 2015 en ny version av Triumph, mer material i mellansulan, men fortfarande 8 mm häldropp.
Den stora nyheten i Triumph 12 är ovandelen. ISOFIT kallas teknologin.

– Ovandelen består utav en enda del, en skön och bekväm innersocka, ingen plös, bara en innersocka som ger den där sköna komforten, förklarar Mathias Moenne-Loccoz, produktspecialist på Gerisale som är Sauconys generalagent i Sverige.

Den smarta innovationen med snörningen i ”fingrar” som är fästa i mellansulan gör att foten sitter stadigt. Resultaten är en följsam sko som följer med i stegavvecklingen.

Det är mer dämpning och mer material i Triumph ISO. Ändå är sulan mer följsam. Förklaringen är nya upphöjda mellansulan med PWRGRID+ där utvecklingsteamet i USA efter många och långa studier har tagit bort den i andra modeller så vanliga plastbryggan under mellanfoten.

Trots mer dämpning är vikten lägre, 10 gram mindre än 2014 års testvinnare Saucony Triumph 11. Skon väger nu bara 292 gram i storlek 43.

– Nya Triumph ISO vänder sig till en löpare som söker högre komfort, låg vikt och hög stötdämpning, förklarar Mathias.

Löplabbet och Runners Store har redan fått en första leverans av Triumph ISO. I januari kommer den nya skon till butiker i hela Sverige som säljer Saucony. Då kan man även se fram emot fler lanseringar inom nya ISO-serien med Sauconys nya ISO-teknologi.