Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Regelbunden träning har visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.
Så klarar du dig som löpare genom träning och tävling under pollensäsongen. För visst ska du fortsätta träna!
En tredjedel av alla kvinnor har järnbrist. Löpare är extra utsatta men ändå ska man vara lite försiktig med järntillskott. Har man symptom är det dags att börja kolla upp sig.
Den som tränar har all anledning att också fundera på vad man äter. Några av våra skribenter delar sina tankar om vad vi stoppar i oss.
Vi gör en djupdykning i fysiologiboken. Du får lära dig några latinska glosor men framförallt vilka muskler som långlöparen använder mest - och hur man gör för att träna dem litet extra.
Vad gör egentligen massörer och blir man en bättre löpare av att ta massage?
Legitimerade sjukgymnasten Maria Gabriels vet vilka skador som oftast drabbar löpare. Ännu bättre: Hon vet vad man gör för att bli av med dem!
Motivationen är som bortblåst - och hur skulle du förresten hinna träna? Du som har så mycket att göra! Känner ni igen tankarna så kanske det är dags att få lite inspiration.
Regelbunden fysisk aktivtet påverkar immunförsvaret positivt och förebygger infektioner.
Hur länge kan man träna löpning under graviditeten? Vi har svaren på några av de vanligaste funderingarna kring att träna med barn i magen.
Det kallas för gubbvad och drabbar ofta män över 40. En typ av muskelbristning som går att undvika. Vi tittar på hur man förebygger och hur rehab-träningen kan utformas för den som är drabbad.
Springer man längre sträckor är det nödvändigt att dricka. Före, under och efter kan man fylla på. Det här är något att träna på för alla löpare.