Varvet startar seedningslopp på racingbana

Göteborgsvarvet satsar på tidsträning på racerbana. Alla som vill förbättra sin startposition i årets lopp, som går den 16 maj, får chansen att göra en bra tid i ett seedningslopp den 22 mars.
Mer än 53 000 löpare är anmälda till Göteborgsvarvet. De startande grupperas enligt vilka tider de presterat förut i tävlingen.

GöteborgsVarvets Seedningslopp är det enda loppet där alla löpares tider ger möjlighet till att komma längre fram i starten på GöteborgsVarvet.
Den 22 mars arrangeras första upplagan av GöteborgsVarvets Seedningslopp, en tävling öppen för alla – men framförallt för de som vill förbättra din startposition i GöteborgsVarvet 2009 eller 2010.
Banan mäter en kvartsmaraton (10 548 meter) och löps 3 varv på den snabba och flacka STCC-banan i Frihamnen i Göteborg.
Syftet med loppet är att ge alla löpare möjlighet att springa till sig en bättre startposition i GöteborgsVarvet, och därmed öka framkomligheten i årets rekordstora tävling.

- Hur många som väljer att springa GöteborgsVarvets Seedningslopp är svårt att sia om, men de 19 000 förstagångslöparna i GöteborgsVarvet är en intressant målgrupp. Banan är anpassad för snabba tider, så de som väljer att springa har goda möjligheter att springa till sig en bra startposition i GöteborgsVarvet, säger Bo Edsberger, tävlingsledare för GöteborgsVarvet.