Världsklass - men inget världsrekord

Hicham el Guerrouj attackerade sitt eget färska världsrekord vid världens bästa friidrottsgala Weltklasse i Zürich.
Den elegante marockanen svarade för onsdagskvällens bästa löparinsats när han överlägset vann 1 500 meter, men han orkade inte förbättra sitt rekord. 3.26,45 är är 0,45 sekund från den tid el Guerrouj noterade i Rom den 14 juli.

Wilson Kipketer var fjolårets suverän på 800 meter. Den här säsongen har dansk-kenyanen delvis fått förstörd av sjukdom (malaria). I lördags gjorde Kipketer en överraskande stark comeback när han noterade 1.43,74 i Monaco. Nu förbättrade han den tiden till 1.43,18, men det räckte bara till andra plats i Weltklasse efter kenyanen Japhet Kimutai som fick tiden 1.42,87. Kimutai har tidigare i sommar noterat 1.42,76 och är därmed årets snabbaste löpare i världen på 800.
På damernas 800 meter blev den nytt världsårsbästa genom Maria Mutola från Mozambique. Motola vann på 1.56,11 efter en hård spurtduell med Jearl Miles-Clark från USA.
Maria Akraka slutade på åttonde plats i loppet med 2.00,61 - tangerat årsbästa för hennes del.
På damernas 1500 meter hade hela sju europeiska löpare tiden under 4.04. Det svenska EM-hoppet Malin Ewerlöf, som i år noterat 4.07,19, var en av hararna på 1500 meter i Zürich. Ewerlöf var VM-finalist på distansen i fjol, men konkurrensen blir betydligt hårdare vid EM-tävlingarna i Budapest nästa vecka.
Olympiamästarinnan Svetlana Masterkova från Ryssland demonstrerade med sin seger på 3.59,83 att hon blir svårslagen i EM.