Vårgårda Ruset i bilder

Höst innebär att det är säsong för terränglöpning. Lidingöloppet, som avgjordes för två veckor sedan, följs av en rad mindre tävlingar under oktober och november.
På söndagen var det dags för Vårgårda Ruset

Det var elfte gången som OK Kullingshof, Vårgårda IK, Friskis och Svettis arrangerade denna tävling som nu lockade c:a 150 löpare.
I ösregn vann Ann Hellgren från IF Kville damklassen och Peter Gross från Hässelby SK herrklassen.

Intresset för löpning har ökat kraftigt de senaste åren vilket märkts i deltagarantalet för många av landets landsvägslopp som t.ex. GöteborgsVarvet, Tjejmilen och Stockholm Halvmarathon.
Intresset för terränglöpning har dock inte ökat i samma utsträckning, och Vårgårda Ruset har t.o.m. noterat vikande deltagarantal.

Det var nära att loppet lades ned efter fjolårets tioårsjubileum:
– Det var Västergötlands Idrottsförbund som mer eller mindre övertalade oss att ha kvar det också i år, säger Hans Andersson i Vårgårda Rusets tävlingsledning till Alingsås Tidning.

De som springer Vårgårda Ruset gillar tävlingen. Deltagarna i Västgötacupen för långlopp – där Vårgårda Ruset ingår – har varje år en omröstning vilka arrangemang de gillar bäst. Här har Vårgårda Ruset placerat sig i topp tre de flesta år.
– Det tar vi som ett kvitto på att också löparna vill att vi ska fortsätta. Så vi får ta ett år i taget, säger Hans Andersson.

Nedan hittar du elva bilder från Vårgårda Ruset 2008. Foto: Hasse Sjögren.