Ung löpare bloggar om framtiden

19-årige Mattias Karlsson är först ut i satsningen på fler bloggar på Marathon.se.
– Jag kommer att blogga om min träning och min satsning på löpningen, säger Mattias Karlsson.
Bloggen kommer också att handla om uppbrott och nya utmaningar, om att gå från den trygga gymnasieskolan, om att gå från den lilla klubben till den stora, om att ta steget upp till seniorklassen.

– Det kommer också handla mycket om tankar och psykologin kring löpning, säger Mattias. Jag läser just nu idrottspsykologi på Stockholms universitet och för mig har i stort sett varje lektion gett aha-upplevelser.
Mattias Karlsson har haft en framgångsrik karriär som junior. Det har blivit flera medaljer i ungdoms- och skol-SM och mängder av DM-tecken för Åsbro GoIF i Närke.

– Första året på löpargymnasiet utvecklades jag enormt. Det gick riktigt bra 2006 men de senaste säsongerna har utvecklingen stagnerat trots att jag tränat bra. Det är nog därför jag blivit intresserad av idrottspsykologi. Det kanske sitter i huvudet!

För en 19-åring som bara för ett halvår sedan gick ut gymnasiet handlar det också mycket om att anpassa sig till en ny vardag.
– Jag gick samhällsvetarprogrammet på löpargymnasiet i Sollentuna. Vi hade det fantastiskt bra, bodde på skolan, tränade på skoltid och hade maten serverad, frukost, lunch och middag!

Mattias delar nu ett hus i Täby med gamla löpargymnasievänner och några från Täbys elitserielag i innebandy. Förutom träningen och idrottspsykologin hinner han även med att jobba deltid på Löplabbet.
– Jag satsar hårt på löpningen och har gått över till Spårvägens FK.

Andra intressen?

– Psykologi är intressant, och jag gillar att laga mat och är intresserad av kostens betydelse för prestationer. Musik ligger varmt om hjärtat också. Några slag på gitarren och en och annan truddelutt på pianot hinner jag också med.

Finns det någon chans att vi får några mattips och recept i bloggen?

– Det kan ni nog räkna med!