Ultra är längre än Lidingöloppet

Efter tre mil ligger Erik Andersson (till vänster )fyra, och har det ser till och med ut som att Johannes Erixon får en lucka.

Ultra kallas lopp som är längre än maraton. På lördagen avgjordes Lidingö Ultra - 50 km delvis på Lidingös klassiska tremilsbana. Och det var just när man kom till tremilen som det blev riktigt spännande i herrklassen. Slutsegraren Erik Andersson, Växjö löparklubb avvaktade när klungan sprängdes.

Med totalt 600 deltagare på 26 km respektive 50 km kallar sig Lidingö Ultra för Nordens största ultralopp. Med fler löpare kommer också dramatiken. I ärlighetens namn brukar det inte vara så mycket race i ultralopp. Men den här sköna vårdagen i maj på Lidingö blev det riktigt rafflande.

Nästan som i de moderna femmilarna på skidor så skapades det en tätkvintett där löparna låg och lurpassade på varandra. Det var först på det flacka lättsprungna partiet från Kyrkviken ut till Elfvik som det började bli körning.

Fredrik Berglund, Enhörna, och Jonas Schedin, IK Akele fick en lucka medan FK Studenternas Johannes Erixon jagade närmast.
Gamla Lidingöloppsrävar brukar mumla om att det är att ute vid Elvvik som Lidingöloppet börjar. Och detsamma gäller även Lidingö Ultra där löparna springer de backiga 15 kilometerna till Grönsta.

Erik Andersson kunde jobba sig i kapp och efter Abborbacken och med fem kilometer kvar var han i ledning. Segertiden i mål på Lidingövallen 3.30.46.