Ulrika missade rekordet på sista hindret

Ingen finalplats, missat svenskt rekord med några tiondelar.
Men Marathon.se:s bloggare Ulrika Johansson var nöjd med VM-debuten i Berlin på 3000 meter hinder.
- Jag kunde göra mitt eget lopp och satte personligt rekord, konstaterade Ulrika direkt efteråt.

Ända fram till det var ett varv kvar såg det ut som att hon skulle greja det svenska rekordet.
Men på sista varvet blev benen tunga och sekunderna rann iväg och när hon måste trippa för att komma rätt på sista hindret försvann de sista tiondelarna igen och Ulrika landade på 9:38.88 - 33 retfulla hundradelar över Christin Johanssons svenska rekord.
- Kände mig så närvarande i hela loppet och så fokuserad, det var bara jag och hinderbockarna. Gjorde nån dålig passage i vattengraven och fick vatten upp över huvudet, annars är jag väldigt nöjd, sade Ulrika direkt efteråt

Ulrika Johansson blev åtta i det andra heatet av tre. De fyra bästa i varje heat och tre tider gick vidare till måndagens final. För en finalplats hade krävts 9.27.

På söndagen springer Mustafa Mohaned och Per Jacobsen kvalet på 3000 meter hinder för herrar.