Uhrbom börjar ny satsning med seger

– Jag hatar sådan här kupering, så Lidingöloppet är aldrig aktuellt.
Nej, årets svenske mästare i marathon, Fredrik Uhrbom, skojar inte. Långa 30 km är inte hans grej. Men den litet snällare 15-kilometers banan passade perfekt.

– Jag hade tänkt att jag skulle få lite sällskap och ta det här som ett tröskelpass, alltså ett pass där man inte riktigt kör på max, sade Fredrik Uhrbom i mål.

Lidingöloppet har lyft 15-kilometersloppet till tävlingsklass. Med 7000 löpare på startlinjen fanns det också flera utmanare till Spårvägen-löparen som dock till synes enkelt sprang hem segern.

För nu är talangen Uhrbom sugen på löpning igen. Efter att officiellt ha avslutat elitsatsningen 2011 är han nu redo för en ordentlig maratonsatsning.

Förra veckan tränade jag 17 pass, och loppet idag är mitt 14:e pass den här veckan.

Målet?
– Att vara i så bra form som möjligt i slutet av oktober, för det är då som jag ska börja hårdträningen för maraton, säger Uhrbom.

Även i damklassen var det ett känt namn som kunde ta hem prischecken på 7000 kronor. Anna Rahm, Rånäs 4H, fortsätter sitt motionerande på elitnivå men frågan är hur många tjejer som kunnat matcha henne den här dagen om hon sprungit 30 kilometer.