Turkos årets färg i Midnattsloppet

Första start i Midnattsloppet Stockholm är 21.30 på Ringvägen utanför Zinkensdamms IP:

Det går åt tröjor som aldrig förr i Midnattsloppet.
30183 löpare är anmälda till lördagens Midnattsloppet i Stockholm. Och alla löpare ska ha deltagartröjan. En funktions-Tshirt som tillsammans med ett armband ersätter nummerlapp. I år är tröjan turkos.

Närmare 60000 turkosa tröjor ska delas ut i år. Midnattsloppet är numera en löparserie med lopp i Göteborg 25 augusti och i Helsingfors 1 september.
I Stockholm har loppet varit fullt sedan 2 maj och i Göteborg tog de 14000 platserna slut i slutet av juni trots att man i år tar emot fler deltagare än tidigare. Helsingfors har satt stopp vid 9000 deltagare.

– Det känns jättekul att vi kan erbjuda fler löpare plats men hade säkert kunnat vara över 70000 om alla som velat vara med fick plats i de olika loppen, säger Göran Qvarfordt, VD för Midnattsloppet Nordic AB.
– Vi försöker öka successivt och hinna med att anpassa arrangemanget efter den nya storleken.

Nästa år, 2013 kommer Midnattsloppet även att ordnas i Malmö.
- Utvecklingen av våra Midnattslopp har varit fantastisk de senaste åren och det känns riktigt kul att kunna få med ett lopp även i Malmö. När vi försökte komma in på den danska marknaden genom Midnattsloppet Frederiksberg (Köpenhamn) 2009 – 2010 märkte vi ett stort intresse från skånska löpare som tog sig över bron för att vara med. Med MAI som en etablerad friidrottsförening och erfaren arrangör genom bl.a. Broloppet ser vi fram emot det nya samarbetet, säger Göran Qvarfordt.