Tufft race för Skoog i Midnattsloppet

Solen lyser aldrig över Midnattsloppet. Regn kan komma, men det spelar ingen roll när det är fest på Södermalm i Stockholm.
- Jag tänkte inte på att det regnade, säger Henrik Skoog som gjorde ett jättelopp och pressade de båda kenyanerna Japhet Kipkorir (etta) och Duncan Kiptanui (tvåa) in på slutkilometern.

Henrik kunde ha varit med i VM i Berlin om allt hade gått rätt den här säsongen men Spårvägen-löparen missade VM-platsen på 5000-meter. Istället blev det Midnattsloppet med 21000 motionärer och kamp med två fartglada kenyaner.
- Nu fungerade löpningen bra men jag tappade några sekunder på dem fram till Sofia kyrka, och sedan blev det ytterligare några sekunder i uppförsbacken, berättar Henrik Skoog om loppet.

Några sekunder är inte många steg, inte många meter. När det går undan i tre minuter per kilometer och man ligger på mjölksyragränsen så kan de där 30-40 meterna ändå vara omöjliga att ta in.
Henrik Skoog försökte men kanske hade kenyanerna Japhet Kipkorir, (etta) och Duncan Kiptanui (tvåa) full koll på svensken, för de höll avståndet konstant kilometerna in i mål.

Henrik har precis som damsegrarinnan Isabellah Andersson bivit förälder i år. Förutsättningarna för träning har förändrats.
- Der är inte lika mycket tid till återhämtning längre, konstaterar Skoog.
- Men nu kan man träna för fullt, säger Isabellah Andersson som sprang förra säsongen med barn i magen men som efter baranfödandet nu är tillbaka i fantastisk form.
På lördagskvällen utklasaade hon återigen formstarka Lisa Blommé och Ida Nilsson. Isabellah vann med en minuts marginal och var 15:e löpare i mål.

Resultat:
1) Japhet Kipkorir, Kenya, 29,48
2) Duncan Kiptanui, Kenya, 29,49
3) Henrik Skoog, Spårvägen, 30.00
4) Johan Wallerstein, IFK Lund, 31.18
5) Dan-Eric Archer, Sävedalens AIK 31,54

Damer
1) Isabellah Andersson, Hässelby SK, 33.35
2) Lisa Blommé, Hässelby SK, 34.43
3) Ida Nilsson, Högby, 35.01
4) Malin Ewerlöf, Spårvägen, 35.26
5) Malin Liljestedt, Spårvägen, 36.00
6) Tove Berg, Spårvägen, 36.16