Tolv får plats i Sveriges tuffaste lopp
Några löpare nöjer sig med att klara fem kilometer. Andra fortsätter och sätter milen som ett nytt mål - för att sedan öka på utmaningarna med halvmaraton. Är inte det nog så blir det kanske maraton.
– Många hittar sin nivå där man säger att nu är det nog, men dit har jag inte kommit än, säger Robert Rundqvist.
Nu drar han igång Ultratri Sweden - ett sorts triathlon som korsar Sverige på tre dagar. Tolv startplatser finns - en av dem ska Robert själv ha.
– Idén till ett ultratriathlon började med att vi funderade på hur det skulle vara att simma de nio kilometerna från Nidingen ute i Kattegatt in till fastlandet - sedan spann vi vidare och funderade på om vi inte skulle göra ett ultratriathlon.
Robert fortsätte att spåna tillsammans med kompisen Peter Oom och sambon Anne Mari Nedevska. Den ganska galna idén att simma från det ökända revet utanför Hallands västkust kryddades med långa cykelsträckor och en ultralång löpning tvärs över Sverige.
Det färdiga formatet för Ultratri Sweden är:
Dag 1: 9 kilometer simning från ön Nidingen in till fastlandet, därefter 17 mil på cykel till målgång uppe på Tabergstoppen.
Dag 2: En renodlad cykeletapp om 32 mil från Taberg via Norrköping till Trosa (aningen längre än en vätterrunda alltså - och utan draghjälp).
Dag 3: Simning från Trosa till Södertörn i två etapper om en respektive två kilometer, samt en väl tilltagen löpsträcka om 90 kilometer, till största delen genom skog och vandringsleder. Målgång i Rålambshovsparken.
Fredagen 19 juli klockan 8 på morgonen går startskottet på Nidingen.
– Den långa inledande simsträckan är det som begränsar deltagarantalet. För att hålla säkerheten kommer vi att ha en kajakpaddlare med varje simmare och dessutom tre följebåtar.
Till skillnad från mulitsporttävlingar och äventyrslopp som BAMM och Ö till Ö där man tävlar i lag eller i par så är Ultratri Sweden en individuell tävling.
– Det är en del av sportens natur att man är ensam och klarar sig själv på egen hand, men vi kommer att ha servicestationer och i anmälningsavgiften ingår allt som behövs, boende och logistik. Man ska kunna vara med utan att ha med sig ett helt serviceteam, säger Robert Rundqvist.
Sedan många är Robert Rundqvist en uppskattad bloggare på Marathon.se. Vi har fått följa honom på tidiga morgonpass och vardagslunk men också på extrema tävlingar som Ö till Ö, Järnmannen i Kalmar, Celtman i Skottland och i Transalpine Run tvärs över alperna.