Tjurruset till Borås och Åre/Östersund

Tjurruset fortsätter att växa. Borås och Åre/Östersund är nytillskotten 2019 i Tjurruset-familjen att lägga till loppen i Stockholm, Falun och Helsingborg. Loppet Tjurruset i Karlstad fortsätter dessutom att köra sitt lopp med IK Götas egna upplägg.

Tjurruset vill gärna vara det tuffaste, blötaste och garanterat skitigaste loppet med enbart naturliga hinder längs vägen. I över 20 år genomfördes Tjurruset på olika banor i Stockholmsområdet, innan det ifjol togs ut i landet. I höstas var det premiär för evenemanget i Helsingborg och Falun. Målet har hela tiden varit att fortsätta växa och etablera sig på fler orter i landet. Till hösten är det nu dags för Borås och Åre/Östersund.

- Tjurruset är ett evenemang som man som löpare måste testa mins en gång i livet. Du mot naturen, leran och vätan. Det sätter mer än bara löparbenen på prov. Vi vet att det finns många intresserade löpare i omgivningarna runt Borås och Åre/Östersund och det ska bli spännande och utmanande att ta ut Tjurruset till alla engagerade löpare i dessa områden, säger Tommie Nordh, projektledare för Tjurruset. 

På varje ort får löparna i Tjurruset välja mellan att springa 5 eller 10 kilometer. Oavsett vilket, sätts styrkan, uthålligheten och viljan på prov när deltagarna får erövra de brantaste backarna, lerigaste sankmarkerna och blötaste träsken. I Borås längtar man efter att få möta deltagarna.

- Vi i IK Ymer är väldigt glada över att kunna erbjuda Tjurruset i Borås. Det kommer att vara en utmanande bana, med många höjdmeter, i terrängen runt vår fina klubbstuga Ymergården. Vi vet att det finns många i Borås och dess närhet som gärna tar sig an tuffa utmaningar och det här loppet kommer att passa dem perfekt. Det är en bana för dem som klarar av väta och gyttja, säger Carina Lindberg från arrangören IK Ymer.

Förutom Tjurruset inleder varje ort med Kalvruset där alla tjejer och killar mellan 9 och 15 år får möjlighet att bli minst lika leriga som de vuxna, något arrangören i Åre/Östersund väljer att lyfta fram.

- Det känns både spännande och fräscht med en helt ny typ av löptävling i länet. Vi är glada över att kunna erbjuda Tjurruset för vuxna, och Kalvruset för barn och ungdomar, för att fler ska få upptäcka hur roligt det är att springa och att det inte alltid behöver vara så allvarligt. I de här loppen är upplevelsen och utmaningen ofta viktigare än tidsjakten och man blir garanterat både blöt, lerig och trött, säger Peter Bring i St Olavsgruppens ideella förening, som är lokal arrangör.

Turnéplan 2019:

21 september - Tjurruset och Kalvruset i Åre/Östersund
28 september - Tjurruset och Kalvruset i Falun
5 oktober - Tjurruset och Kalvruset i Stockholm
26 oktober - Tjurruset och Kalvruset i Borås
9 november - Tjurruset och Kalvruset i Helsingborg