Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Slaget om milen - vem vinner Tjejmilen 2019?

Tvåa ifjol men favorit i år. Vinner Hanna Lindholm Tjejmilen?

Förra årets Tjejmil var en duell ända in på mållinjen. De sista stegen fick Hanna Lindholm släppa etiopiskan Ayantu Eshete i kampen om segern. Då var hon ynka två sekunder bakom. I år ställer hon återigen upp i loppet och även denna gång som favorit till segern. Hanna sprang senast förra helgen ett riktigt starkt 10 000m-lopp på Finnkampen där hon tog hem vinsten i grenen med tiden 33.40. Precis som i förra årets Tjejmil har Hanna nummerlappen med siffran ett på. Kommer slutplaceringen ha samma nummer i år?

I startfältet finns fler starka tjejer att ha ögonen på. Här är favoriterna i Tjejmilen 2019:

1.  Hanna Lindholm, Huddinge AIS, 1979

Hanna slutade på en 2:a plats 2018, bara sekunder bakom segraren Ayantu Eshete. Blir det revansch i år? Hanna visade upp en stark form på Finnkampen den 24/8 där hon vann 10 000m på tiden 33.40.

2. Johanna Bäcklund, Runacademy IF, 1985

Johanna är VM-klar på maratondistansen och visade upp stark löpning även över 10km på Midnattsloppet i Stockholm den 17/8 där hon sprang hem en tredjeplacering.

3. Sara Holmgren, Örgryte IS, 1990

2017-års Tjejmilensegrare sprang 10km på Berlin City Night i början av augusti som det första loppet på 15 månader. Sara visade upp stark form och sprang in på 35.01.

4. Yoie Bohlin, Hässelby SK, 1990

Yoie stod som segrare i 10km-klassen på Midnattsloppet Stockholm den 17/8 där hon sprang in på tiden 35.03. Tidigare under sommaren har hon även kommit 2:a i Vertical K där hon sprang från Åre Torg till Åreskutan på 49.28.

5. Ida Bergslökken, Norge, 1985.

Ida står för en spännande norsk start i årets Tjejmil. Ida har ett 10km-personbästa på 34.25, har sprungit 5km på 16.44 och halvmaraton på 1.14.35.

40. Lisa Ring, Nocout, 1993

Lisa vann SM-guld på 100km i juli i år och har tidigare representerat det svenska landslaget på VM i både ultratrail och maraton. Lisa har ett personbästa på 10km landsväg på 34.49 från 2017.