Tio halvtimmar om löpning på TV

I veckan började inspelningarna av ett nytt TV-program för löpare. Sverige Springer heter programmet som kommer att handla enbart om löpning och sändas i TV4 Sport med början i mitten av april.

Det blir ett magasinsprogram under ledning av TV4 Sportens Andreas Odén. Varje program har specifika teman som till exempel pulsbaserad träning, löparskador, styrketräning/stretching med mera. Ett återkommande inslag i serien är kost, med konkreta menytips och fakta om hur man äter rätt.

Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai kommer att i varje program ge konkreta tips. Vi kommer även i programmet att få se när Szalkai coachar några löpare från Team Stockholm Marathon och följa dem till loppet den 5 juni.
Den här veckan har filmteamet varit på en veckas träningsläger i Portugal där det följer ett antal personer i olika åldrar, med olika förutsättningar.
– Resan utmynnar i en egen liten dokusåpa om livet på campen som fortgår under hela serien, förklarar projektldaren Johan Stahre.
– Vi kommer att ha ett mix av innehåll med några stående inslag. I varje program kommer vi att ha ett reportage med en känd person och dennes relation till löpning.

Det kommer också att bli reportage inför och om några av de största loppen som GöteborgsVarvet, Vår Ruset och Stockholm Halvmarathon.
– Idéen att göra TV kom i höstas, löpning är ju en sport som blivit otroligt populär och som gammal idrottslärare kändes det helt rätt att satsa på den här typen av program, säger Johan Stahre.