Testa rogaining - ett garanterat långpass

Läge att testa något nytt i trista november? Lördagen 15 november anordnar orienteringsklubben Ravinen sin årliga Rogaining. Det handlar om en 6 timmar poängorientering där man springer i par och ska besöka så många kontroller som möjligt på ett stort område inom 6 timmar. Löpstyrka är viktigare än orienteringskunskaper.

I Stockholm Rogaining har löparna sex timmar, och cyklisterna fyra timmar på sig att samla så många poäng som möjligt genom att besöka så många kontroller de hinner.
Kontrollerna har olika hög poäng beroende på hur långt ifrån samlingsplatsen – Hash House – de är belägna och vilken svårighetsgrad de har. Lagen ska bestå av två till fem deltagare som under hela loppet måste vara inom hörhåll från varandra.

– Som det ser ut kommer vi att – i år igen – slå deltagarrekord, berättar tävlingsledare Jonny Bergman från OK Ravinen entusiastiskt. Vi har deltagare från flera östliga grannar, Ryssland, Litauen och Finland, och dessutom 70 juniorer från ett juniorprojekt med Smålands och Stockholms orienteringsförbund som får en egen tre-timmars klass.
Tävlingen kommer alltså att avgöras i skogarna runt Farsta/Ågesta och kontrollerna är utspridda på ett stort område.

Tävlingscentrumet (Hash House) är i år beläget i Farsta Gymnasium
– Farsta är ju en perfekt plats för detta – lätt att ta sig hit kommunalt och med stora skogar precis bredvid, tycker Jonny Bergman. Utmanande terräng för löparna, men samtidigt gott om cykelstigar, säger Jonny, som nu ser fram emot den 15 november.
– Det brukar bli en enormt rolig dag med glada arrangörer och deltagare. Vi avslutar ju alltihop med en gemensam middag efteråt och prisutdelning, berättar Jonny, som även välkomnar ännu fler startande: det går att efteranmäla sig på plats, från klockan 10.00!