Teambuilding i Bellmanstafetten

Skälen till att springa Bellmanstafetten är många. På finansdepartementet sliter tjänstemännen just nu med Sveriges ekonomi. Då kan det vara skönt med ett avbrott med löpning, både mentalt och fysiskt.

Finansdepartementet från regeringskansliet hade tre lag med i den största klassen, mixedklassen. 1 659 lag genomförde 24:e upplagan av Bellmanstafetten i ett närmast perfekt löparväder. Av dessa var 1 230 mixedlag.
– Ett idealiskt sätt att teambuilda på. De som är nya på jobbet lär känna oss andra på ett bra sätt, tyckte Beatrice Larsson från finansdepartementet.

Just när marathon.se fångade upp dem fanns Jenny Tiger, Beatrice Larsson, Henrik Lennefeldt, Henrik Nilsson och Petter Tiger i start-och målområdet. Övriga lagkompisar sprang sin sträcka eller värmde upp inför att ta över stafettpinnen.
– Idag är det fokus på picknicken. Det är det viktiga, berättade Jenny Tiger med ett skratt.
På frågan om vad som är roligast just nu. Att hålla på med Sveriges finanser eller att springa så lät det så här:
– Båda uppgifterna är stimulerande, kom det diplomatiska svaret.

Brukar ni träna tillsammans?
– Det händer. Vi har gym i källaren på regeringskansliet där vi brukar träna. Själv brukar jag köra löpband, sa Jenny Tiger.

Ett annat mixedlag bestod av Michael Steenhouwer, Tomas de Flour, Diana Larsson, Rikard Wiman och Annette Kylborg från Ekerö.
– Det är andra gången vi springer Bellmanstafetten. Vi har exakt samma lag som förra året. Målsättningen är att slå vår tid, berättade Annette Kylborg.

Efter att laget hade tagit sig i mål på förhoppningsvis lätta fötter fick siste man eller kvinna i mål hämta den välförsedda picknickkorgen. Lördagen den 5 september var inte bara som gjord för löpning. Att lägga ut en filt, äta, dricka och analysera sin egen och varandras insatser var också givna höjdpunkter.