Tanto jobbigare än Lidingö

Hur jobbig är 2009 års omtalade bana i terräng-SM?
Allas vår coach på Marathon.se, Peder Lindberg är aldrig svarslös. På lördagen var han möjligtvis något andfådd när han bedömde banan:
-De här två kilometerna är helt klart jobbigare än något parti av Lidingöloppet.

Den trixiga småkuperade banan i Tantolunden på Söder i Stockholm med några tvära svängar gav inte löparna en lugn stund. Jobbigt men roligt. Och när det är roligt går allt snabbt.
- Med tanke på hur banan ser ut så är det mycket imponerande tider som presteras, det är nästan så att man börjar misstänka att banan är kort, säger Peder Lindberg som dock gärna ville se att distansen var korrekt efter sina 31.47 på 8 kilometer och 13:e plats i sin klass i veteran-SM.

Herrsegraren Mustafa Mohamed hade en snittid på 2.45 per kilometer och damsegrarinnan Ulrika Johansson på korta banan hade 3.12 per kilometer.
- Det är svårt att jämföra terrängbanor men årets Upplands-DM var betydligt tuffare, berättar Rånäs-löparen Niclas Österberg. Vi startade i en grusgrop i Björklinge och sprang sedan in på ett igenväxt motionsspår och tillbaka. Ulrika (Johansson) hade nästan tre minuter sämre tid på den banan än vad hon hade här idag på samma distans.