Svanfeldt haglade i Rom

Fredrik Svanfeldt, som på de två senaste säsongerna utvecklats till en av Sveriges bästa maratonlöpare, sänkte i helgen sitt personliga rekord på halvmaran. Det skedde i Rom - bland snö och hagel.

70.00 lyder den officiella tiden för Fredrik Svanfeldt, ungefär samma tid som Kent Claesson noterade samtidigt i Spanien, halvvägs in på Sevilla Marathon. Men medan spårvägaren kunde njuta av behagligt spanskt vinterväder fick hässelbyaren kämpa i klart svårare förhållanden. Det var kallt, regnade och det låg drivor av hagel på Roms gator när loppet startade.
Vädret blev sedan allt bättre och Fredrik passerade första milen på 33.17. Under den andra halvan av loppet, som sträcker sig till romarnas badort Ostia, lutar banan en aning neråt och Fredrik kunde höja farten. Sista biten längs med havet blev dock tuff.
- Det blev en och en halv kilometer med sned motvind och en lång kamp mot klockan, återger Fredrik vars nettotid just underskred 70 minuter. Det känns bra inför London Marathon, när man gör en sån här tid i februari, fortsätter Fredrik.

Resultat Roma-Ostia Halvmarathon, Män
1. Paul Kirui, Kenya, 60.22
2. Yusuf Songoka, Kenya, 61.42
3. Stefano Baldini, Italien, 61.48
32. Fredrik Svanfeldt, Hässelby, 70.00

Alla resultat