Nike - herrskor

Nike

360
En modell som fick högsta betyg på alla underlag alla löpare hade sprungti på is/snö och den hade ett mycket bra grepp. Den "nya" mellansulan med frilagd gas uppfattades som mjuk av de tyngre löparna de lättare löparna tyckte skon var hård. Löparna tyckte även att denna modell var snygg men dyr.Finns i dammodell.
Vikt: 340g
Pris: 1800kr

Pegasus 2005
Endast en färguppdatering från fjolåretsmodell. Nikes trotjänare som varit med i många år. Klarar den neutrala löparen och bra grepp på alla underlag. Löparna behövde inte springa in denna modell och någon av löparna trodde att detta var en tävlingssko. Finns i dammodell.
Vikt: 325g
Pris: 1000kr

Shox 2.40
Trots att denna modell ska ha en extremt bra dämpning med Shox stavarna uppfattade löparna denna modell som vilken som helst. Ovandelen tyckte löparna var extremt skön och strumpplösen gav en stabilt intryck över vristen. Felxibiliteten i framfoten fick mycket beröm. Helt hopplös att springa på snö och is. Finns i dammodell.
Vikt: 335g
Pris: 1500kr

Structure Triax IX
Denna modells namn har funnits i många år nu. Modellen är helt omgjord mot 2005 vilket uppskattades av alla löpare denna modell är bättre i alla avsenden. Stabiliteten och lästen (har blivit bredare i framfoten) och betydligt mer flexibel i framfoten. Detta är en vinnare om vi jämför med i fjol. Finns i dammodell.
Vikt: 340g
Pris: 1200kr

Vomero
En helt ny modell som har mycket bra löpkänsla för den som springer neutralt. Flera av löparna behövde springa in modellen och efter detta så var skon mycket bra.
Löparna tyckte denna modell var mjuk i dämpningen både i fram och häl. Löparna tyckte även att denna modell var dyr med tanke på att den är en "vanlig" "enkel" löpsko. Den grå färgen tyckte löparna var praktisk. Endast i herrmodell.
Vikt: 335g
Pris: 1300kr

Cesium
Högt betyg för denna modell, satt perfekt över vrist och hälen. Det är en ren träningssko vilket löparna även poängterade den kändes rejäl med bra grepp på alla typer av underlag. Den praktiska färgen och den låga vikten fick postitiva kommentarer. Endast som herrmodell.
Vikt: 290g
Pris: 1300kr

Mer om Sveriges största skotest 2006