Sveriges största skotest

Sveriges största skotest presenteras för tionde året i rad. Totalt handlar det om 82 olika modeller från åtta leverantörer. Under vintern och våren har 90 löpare avverkat i snitt 15-20 mil i testskorna.

Nivån sträcker sig från rena motionärer till svensk elit. Alla har fått fylla i ett protokoll med 14 frågor om varje modell. Totalt handlar det om 82 olika modeller från åtta leverantörer. Eftersom Stockholmsregionen för ovanlighetens skull haft riktig vinter har skorna använts på alla underlag, från is och snö till terräng och på asfalt- och grusvägar.

I testet ingår bara skor som säljs i Sverige. Ecco och Etonic som ingick i fjolårsredovisningen är inte med i år. Etonic har försvunnit från marknaden och Ecco har bara någon enstaka modell.
Mizuno, som Löplabbet direktimporterar från Frankrike, ingår inte heller eftersom märket bara går att köpa hos just Löplabbet.

Tommie Nordh har i vanlig ordning fungerat som projektledare och sett till att deltagarna fått skor som passat deras fötter. Civilt jobbar han som chef för Löplabbets butik på Kungsgatan i Stockholm. Han har också tillhört den eliten i långlöpning. En och annan kanske kommer ihåg att han delade segern med Åke Eriksson i det allra första Stockholmsloppet.

Den vikt som anges avser skor i US 9 för herrar och US 7 för damer.
Priset är det som skoföretagen rekommenderar butiken att ta ut.