Stockholm Mini Marathon avslutade löparhelgen

Vilken löparhelg det varit i Sveriges huvudstad. Stockholm Marathon 2009 avslutades på söndagen med tusentals barn och ungdomar med spring i benen i Stockholm Mini Marathon.

Löparfesten i Stockholm Marathon fortsatte under söndagen med Stockholm Mini Marathon för killar och tjejer i åldrarna 5 till 17 år. Efter starten på Östermalms IP fick löparna springa i mål på klassiska Stockholms Stadion.
Sexåriga Filippa Zäll kom först i mål i sin klass efter strax över en kilometers löpning.
– Det var inte så jobbigt. Jag hade ledningen från start till mål, berättar Filippa som åkt hela vägen från Skåne för att springa Stockholm Mini Marathon.

Totalt var 7 534 barn och ungdomar anmälda i Stockholm Mini Marathon.
Två av dessa var bröderna Simon och Oskar Abrahamsson. I de yngre klasserna fick sig även föräldrarna en liten löprunda.
– Ja, nu får jag åka hem och duscha. Det var rätt varmt, säger pappa Mikael Abrahamsson och torkar svetten från pannan. Mikael sprang tillsammans med sonen Oskar.
Mamma Anna tog sig runt med Simon.
– Det var kul att springa, tycker Simon och Oskar samtidigt som de båda mumsar i sig av alla godsaker de så välförtjänt förtjänat.

Stämningen var hög på Stockholms Stadion när löpare efter löpare mötte den stora publikens jubel.
Damvinnaren Isabellah Andersson agerade populär prisutdelare. Säkert kommer många av de 7 543 att någon gång springa Stockholm Marathon.