Spring ut det nya året på Nyårsafton

Nyårsafton är årets intensivaste tävlingsdag. Den som vill springa ut det nya året har ett tiotal lopp att välja mellan. Populärast är Sylvesterloppet i Göteborg som är kontrollmätt 10 km och som redan har närmare 1500 föranmälda löpare.

Solvikingarna arrangerar för 29:e gången sitt festliga 10 km långa stadslopp i centrala Göteborg på självaste Nyårsafton.
Starten äger rum på Heden, övergår snart till Göteborgs paradgata Avenyn, fortsätter genom Allén, förbi Gamla och Nya Ullevi, genom Gårda, tillbaka till Heden och Gamla Ullevi för ytterligare ett varv och slutligen återvända till målgången på Heden.

Maskeraden sätter sin prägel på loppet till glädje för publik och medtävlande. Kreativiteten bedöms av en jury och som ser till att de bästa blir belönade.
Efteranmälan är öppen mellan 9:00 och 11:00 på tävlingsdagen i Ullevi Tennishall.
I tävlingscentrum i Ullevi Tennishall finns nummerlappar, efteranmälan, försäljning, servering, underhållning samt prisutdelning. Öppet mellan kl 09.00 och 15.00.

Vallentuna stockholmarnas alternativ
Stockholm har under åren haft några olika nyårslopp. Uthålligaste arrangören är Vallentuna Friidrott som ordnar 28:e upplagan av Nyårsloppet. Nytt för i år är att tävlingscentrum är flyttat till Ekebyskolan. Liksom förra året finns numera även en bana som är 10 km.

Tre lopp i Skåne
Trelleborg, Ystad och Malmö har alla lopp på Nyårsafton.
Störst är Sylvesterloppet som ordnas av Helenehoms IF i Pildammsparken i Malmö. Sträckorna är 5,4 eller 2,7 km och tidtagning på de tio främsta.

Anmälan på tävlingsdagen
I alla lopp går det att efteranmäla sig på tävlingsdagen. Kolla respektive arrangörs hemsida för detaljerad information.