Sköna maj välkommen - med rekordmånga lopp!

Nu våras det för Sveriges löpare. Efter den tuffa vintern kommer maj med skönt väder och rekordmånga lopp och deltagare.
LångloppsGuiden här på Marathon.se är fullspäckad. Redan 1 maj ordnas det åtta lopp runt om i Sverige. Och gamla lopp går mot en ny vår.

Växjöloppet som på första maj ordnas för 43:e gången är ett av de lopp som funnits länge men som i många år haft ett sviktande underlag. Nu är dock trenden bruten och IFK Växjö har redan räknat in 1300 anmälningar
– Det ser jättebra ut. Vi hoppas att vädret blir bra och att ytterligare 200-300 efteranmälningar görs på plats, säger Robert Schmidt, kanslist på IFK Växjö till Smålandsposten.

Förutom den positiva trenden kring löpning har IFK Växjö satsat på marknadsföring mot företag.
– Vi har jobbat hårt för att få till vår lagtävling. Det har tidigare varit relativt få företag som kört det. Vi hade 17 företag förra året och i år närmar vi oss 40 företagslag. Det beror nog på att vi gått ut mer till företag och presenterat den här tävlingen, säger Robert Schmidt och tillägger:
– Växjöloppet ligger också bra i tid. Det är nog många som ser det som ett bra genrep inför Göteborgsvarvet om två veckor och Stockholms marathon i sommar. Sedan hoppas vi att löpning är något som gemene man fått upp ögonen för och ser det som en bra motionsform.

Äntligen har också Växjöloppet ändrat sin distans 21 km till kontrollmätt halvmaraton 21,1 km.
– Det är många som springer den sträckan och vi vill därför erbjuda den.
Växjöloppet har tre olka distanser: 21,1 km, 10 km och 4,5 km med tävlings och motionsklasser. Dessutom finns det olika distanser och klasser för ungdomar i Lilla Växjöloppet.