Skånska segrar i Växjö Marathon

Magnus Hansson från Trelleborg fick springa solo åtta varv runt Växjösjön. Men det gör inte så mycket när man vinner Sveriges näst största maratonlopp.
– Jag började i långsamt tempo, men eftersom ingen ville hänga på var det bara att köra, sade Magnus Hansson som vann loppet på goda 2.34.05.

Marginalen till tvåan blev nu drygt åtta minuter. Peter Lekkerimäki från Tullinge som hade 2.42,27.

Totalt 477 löpare räknade tävlingsledaren Claes-Peter Davidsson i Växjö Löparklubb in till slut. Av dem kom 430 till start. Därmed befäster loppet sin ställning som Sveriges näst största maratonlopp. Den lättlöpta banan runt Växjösjön lockar många som vill putsa personliga rekord.

På lördagen var det hela 30 löpare som sprang under tre timmar. En av dem var vinnaren i damklassen, Maria Andersson från IS Göta i Helsingborg. Maria var snabbast av damerna med fina tiden 2.52,25.
– Klart att jag är jättenöjd, sade Maria Andersson. Jag hade som mål att klara under tre timmar och det gjorde jag med marginal.