Se världens bästa direkt i TV - eller på webben

På onsdagskvällen tävlar några av världens bästa löpare i Stockholm. GE galan i Ericsson Globe lockar några av världens bästa friidrottare.
TV4 sänder direkt kl 20.00-22.00. För den som hellre vill kolla via webben så sänds tävlingarna i Nyhetskanalen.se där det även sänds eftersnack till kl 22.15.

Fortfarande finns det även biljetter kvar för dem som vill se tävlingarna live. Ur svenskt perspektiv gör Christian Olsson en intressant start i tresteget, Blanka Vlasic kan attackera världsrekordet. Men onsdagskvällens höjdpunkter är två löpgrenar:.

Kl 21.40: 800 meter herrar
Claesson mot Kaki, Kiprop och Borzakovski

Ett annan svensk stjärna är Mattias Claesson, EM-trea inomhus på 800 meter 2009, som får motstånd av yppersta världsklass.
Regerande världsmästaren inomhus Abubaker Kaki och hans landsman från Sudan OS-tvåan Ismail Ismail, OS-ettan på 1500 meter Asbel Kiprop och i sista minuten har även den femfaldige vinnaren på GE Galan, Jurij Borzakovskij tillkommit.
– Jag längtar till den här tävlingen och älskar 800 meter. Jag skulle mycket hellre springa en sån varje vecka än småtävlingarna, menar Claesson som alltså inte räds motståndet:
– Det är alltid motstånd av det slaget på GE Galan. Jag kanske inte vinner, men jag har visat flera gånger att jag kan slå flera utav dem.

Kl 21.05: 5000 meter damer
Defars hare har en nyckelroll

– Fyra dagar före GE Galan var Meseret Defar ytterst nära att slå det egna världsrekordet på 3000 meter.
– Haren klev av redan efter tusen meter, men min träningskompis Sentayehu Ejigu sprang med mig ända till målet.
Meseret var rejält besviken över att missa rekordet med mindre än en sekund och det märkte träningskamraten.
– När hon såg hur ledsen jag var frågade hon om hon kunde åka med till Stockholm och dra åt mig.
Det är ytterst sällan som Defars farthållare klarar av att hänga med längre i halva loppet. Nu är det alltså bättre förspänt inför onsdagskvällen.
– Jag tror att hon kan dra mig i 3000 meter.
Ifjol krävdes tre tjejer för att klara av motsvarande uppgift när Defar satte världsrekordet på 5000 meter i GE Galan.