Sandra och David snabbast runt sjöarna

Sandra Eriksson och David Nilsson vann dam- respektive herrklassen i Två Sjöar Runt som är den traditionella starten för löparsäsongen i Stockholm. Foto: A. Lennart Julin.

Det blev säkra segrar för de två vinnarna i elitklasserna vid den 49:e upplagan av Två Sjöar Runt i Sundbyberg och Solna; Sandra Eriksson och David Nilsson.

I den kvinnliga klassen över knappa 6 km gled den finska OS-löperskan och vinnaren av 10 000-metersloppet vid Finnkampen i höstas, Sandra Eriksson, tidigt ifrån och vann tillslut med dryga halvminuten över Jeri Emeru från arrangerande Sundbybergs IK. Trea kom Tumbas Anna Ställberg.

Sandra Eriksson bor sedan i höstas i Stockholm och gjorde nu, efter en skadeperiod efter Lidingöloppet, sitt första lopp på ca ett halvår.

Bland männen var det en trio som tidigt ryckte loss i det vackra men aningens kalla och blåsiga marsvädret. Vid halvvägsvarvningen var Högbys David Nilsson, Fredrikshofs Napoleon Solomon och Spårvägens Meberhatom Yamana samlade, men tre km före mål ökade David farten och kunde sedan kontrollera loppet. Han vann till slut med 10 sekunder över Napoleon på tiden 35.32 på den 11,2 km långa banan.

Cirka 500 löpare deltog i Två Sjöar Runt som genomfördes i skönt vårväder med solsken och ett par plusgrader. Banan runt Lötsjön och Råstasjön var på vissa partier blöt och lerig.