Salomon spetsar till sin Trail Tour

Satsningen fortsätter, men när Salomon Trail Tour går in på sin sjätte säsong är konceptet för löparserien ändrat.
– För att öka intresset för trail och för Salomon Trail Tour måste vi förändra vårt koncept, sticka ut mer, spetsa till tävlingarna, göra något annorlunda och ta vara på alla löpare som vill springa långt, säger Erik Ahlström, ansvarig för touren.

Erik Ahlström märker att löparna vill ha längre och större utmaningar.
– Det handlar inte bara om en längre distans, utan också om mer story, upplevelser, utmaningar, föreläsningar och gemenskap. Vi tror verkligen att vi har stora förutsättningar för att det ska bli riktigt bra. Vi byter laguppställning, kraftsamlar, blandar nya talanger med rutinerade rävar, lägger in sprint på en del orter och ultra på samtliga.

Nytt för i år är att alla evenemagang ska innehålla sprint, ultradistanser och knatteklasser.
– Vi vill undvika att du bara kommer till tävlingen på morgonen, springer och åker hem efter prisutdelningen. Visst är det möjligt att göra så, men vi vill skapa en trail-helgfest, med föreläsningar, middagar och skönt häng med likasinnade. Man har även möjlighet att testa skor, kläder och prylar för trail, berättar Ahlström.
• Man har numera också ett sprint-upplägg som är lånat från längdskidåkning. Snabba, publikvänliga tävlingar med maxpuls och hög stämning.
• På alla orter finns nu en ultradistans. Det innebär att sträckan är längre än ett maraton, 42 kilometer.
• Tre av sex tävlingar räknas
Efter årets tour ska den mest kompletta trail-löparen koras. Bäst av tre tävlingar gäller och varje deltävling har en sträcka som räknas. Vinsten blir en trail-resa till Österrike med STS för vinnaren i herr- respektive damklassen. Det lottas även ut en resa bland de som har deltagit under årets tour.

Datumen för Salomon Trail Tour 2015

17-19 april: Wild Boar, Trosa www.adawildboar.se
27-juni: Globen www.stockholmchallenge.se
15-16 aug: Järvsö www.jarvloppet.se
12-13 sept: Umeå www.salomontrailtourumea.se
18-20 sept: Sälen www.salentrailrunning.se
30 okt-1 nov: Kullamannen www.kullamannen.com