Så ska Winterrun lyfta till nästa nivå

Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägen i ryggen är Sveriges mesta arrrangör av löparevenemang. Nu är det klart att man genom ett nytt samarbete med Icebug kommer att arrangera GORE-TEX Winterrun i Stockholm. Ett festligt och spektakulärt lopp som senast samlade drygt tusen löpare, mitt i vintern med start och mål på Skansen.

- Tillsammans med Marathongruppen och deras unika kompetens inom motionsarrangemang vill vi ta GORE-TEX Winterrun i Stockholm till nästa nivå. Evenemanget är att upplevelserikt och lättsamt sätt motivera till löpning och träning året om, och vi ser fram mot att tillsammans utveckla konceptet till en lika naturlig del för stockholmslöparen som de större motionsloppen under sommarhalvåret, säger Jonas Svengård, Race & Event Manager på Icebug.

Den 26 januari 2019 arrangeras GORE-TEX Winterrun på Skansen i Stockholm för femte gången. Avtalet med Icebug som äger GORE-TEX Winterrun-serien sträcker sig till och med 2023.

- GORE-TEX Winterrun har ett unikt sprakande koncept och fyller en tydlig lucka i löparåret. Vi letar alltid efter spännande typer av evenemang som kan hjälpa oss i vår vision om att skapa den mest attraktiva arenan för rörelse, glädje och gemenskap. Tillsammans med Icebug är vi övertygade om att vi kan attrahera fler löpare att testa motionsevenemang också under vintertid, säger Fredrik Sjöberg som är evenemangschef på Marathongruppen.

GORE-TEX Winterrun arrangeras sedan 2015 vintertid i Stockholm, Göteborg, Oslo, Bergen och Trondheim. I Stockholm avgörs evenemanget på Skansen med start och mål vid Sollidsscenen, och deltgarnas väg kommer att kantas av DJs, facklor, eldkorgar och en eldshow. 

Deltagarna kan välja att springa 5 eller 10 kilometer och mitt i den mörkaste vintern blandas löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården i dess vackra vinternatur. Väl i mål väntar ett after run och prisutdelning inte bara till de allra snabbaste. Även de som skapar den mest lysande vinterlöpningsutstyrseln vinner pris.

Mer info om loppet i Stockholm och de andra evenemangen i serien finns på winterrun.com