Så följer du halvmaran

Klockan 15.30 på lördagen går första starten för Ramboll Stockholm Halvmarathon.
12 200 löpare från 84 nationer är anmälda till det 21098 meter långa loppet genom Stockholm. Du kan följa höstens stora halvmara som åskådare längs banan, via Marathon.se, ladda ner en app eller följa löpare via resultatsidan.

Se loppet på plats: Banan går genom Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla Stan och Södermalm. Start och mål på Strömbron, framför Riksdagshuset och Slottet. Det finns många bra spots längs vägen. Vid Södermalmstorg finns bland anant en Public Cheer Zone med en stor läktare, musik och pepp för löparna, kolla kartan där alla musik- och aktivitetsstationer finns inlagda.

Följ en eller flera löpare live via Internet: 

Under loppet finns resultat samt mellantider från 5 km, 10 km, 15 km och 20 km live för alla deltagare på Internet.
På vår resultatsida kan du skapa din egen resultatlista med de löpare som du själv väljer ut. Klicka på den '+' symbolen till höger om löparens tid i resultatlistan så kommer löparens resultat upp under rubriken Mina favoriter i menyn.


Ny app hjälper dig att följa dina favoriter

Ramboll Stockholm Halvmarathon Event & Tracking app är perfekt både för deltagare och publik för att följa löpare och få information om loppet. Via ”Mina favoriter” får du bra koll på de löpare du vill följa, via leaderboard följer du tätstriden. Och via ”Mitt lopp” kan du som springer med din telefon och har GPS påslaget följas av familj och vänner – de ser då din exakta position på banan. I appen finns även karta, nyheter och all tävlingsinformation.
Appen finns tillgänglig för både Android och iOS.


Följ flödet på Marathon.se

På vår speciella live-sida samlar vi allt som på Instagram och Twitter taggas med #stockholmhalvmarathon. Naturligtvis syns det också när vi publicerar intervjuer från loppet. 

Drygt 12 000 löpare från 84 nationer

12 200 löpare från 84 nationer är anmälda till Ramboll Stockholm Halvmarathon. De största nationerna vid sidan av Sverige är Tyskland med 350 löpare, Finland 243 löpare, Storbritannien 237 löpare, Norge 215 löpare och Frankrike 162 löpare. Cirka 4 950 kvinnor är anmälda till loppet, och utgör således drygt 40% av deltagarna. Snittåldern på löparna är 40 år.

Sju startgrupper – första start kl 15.30

Deltagarna har seedats i sju olika startgrupper med olika starttider, baserat på de resultat som uppgivits vid anmälan. Första gruppen, där de allra snabbaste finns med startar kl 15.30, och 16.00 släpps de sista löparna iväg. Strax före kl 19.00 beräknas de sista löparna passera mållinjen.

Garmins farthållare håller tempot

Om löparna är osäkra på vilket tempo de ska hålla i Stockholm Halvmarathon kan de hänga på någon av loppets farthållare. Erfarna löpare – utrustade med en tydlig flagga – springer loppet i jämnt tempo. Loppet har farthållare för följande sluttider:
1 tim 30 min – 1 tim 40 min – 1 tim 45 min – 1 tim 50 min – 2 tim – 2 tim 10 min samt 2 tim 20 min.