Rena racingen i helgens lopp

I helgen är det tjuvstart på säsongen. Eller kan man säga att säsongen har börjat när det ligger två decimeter nysnö?
– Men banan är borstad och plogad, säger Per Lindh som är tävlingsledare för lördagens millopp på racerbanan Mantorp Park.

Det är första upplagan av milloppet som har det lite otympliga namnet GöteborgsVarvets seedningslopp Östergötland. Meningen och bakgrunden till loppet är att man med en bra tid på milen ska kunna kvala in till en bättre startgrupp i GöteborgsVarvets halvmara.

Banrekordet på det 3 106 meter långa varvet är 1.11. Löparna kommer att starta och springa samma varv plus ytterligare några meter.
– Vi har inte några elitlöpare anmälda vad jag kunnat se, men under tolv minuter borde väl någon kunna klara varvet på, säger Per Lindh.
Starten går klockan 10.30 på lördagen. Det går att efteranmäla sig på plats klockan nio.

På söndag blir det nytt race för dem som vill seeda sig till GöteborgsVarvet. På STCC-banan i Frihamnen springer man en kvartsmara. Även där går det att anmäla sig på plats. Förra året sprang 2770 löpare seedningsloppet i Göteborg.

Klassikern Två Sjöar Runt i Sundbyberg avgörs också på söndag. Loppet samlade flera tusen deltagare för 25 år sedan men är numera av mindre format.
Det går att efteranmäla sig i Löthallen, Sundbyberg, på tävlingsdagen (20 mars) eller dagen innan (19 mars).