Rekord - sista platserna till Midnattsloppet

Det är hårt tryck på anmälan till Midnattsloppet i Stockholm. I veckan passerades förra årets anmälningsrekord passerats. Med 32526 anmälda löpare betyder det att endast ett knappt fyra tusen platser finns kvar. Redan i nästa vecka kan loppet bli fullt.

Trots att Midnattsloppet i Stockholm har höjt taket för anmälda löpare till 36000 så blir loppet fullt med mer än tre månader kvar till loppet som avgörs lördagen 17 augusti.

En anledning att anmäla sig tidigt till Midnattsloppet är att deltagarna själva får välja startgrupp. När startgruppen är full stängs den.
– Nu finns bara platser kvar i de bakre startgrupperna, säger Midnattsloppet vd Göran Qvarfordt.

Midnattsloppet startade redan 1982 på Södermalm i Stockholm och är originalet i Midnattsloppets familj som de senaste åren har utökats med lopp i Göteborg, Malmö och Helsingfors. Även dessa lopp ökar. Göteborg har redan 5745 anmälda och Helsingfors 2878. Nya loppet i Malmö den 7 september har redan 1950 anmälda löpare,

Andelen kvinnor ökar
Liksom i andra lopp ökar andelen kvinnor. Tjejerna tar någon procent av killarnas andel varje år i Stockholm som nu har fördelningen 60/40.
– I Göteborg ser det ut som att tjejerna kan jämna ut till 50/50 - och i Malmö som vi kör för första gången ser det också ut att bli fördelningen. Midnattsloppet i Helsinfors har redan från början varit ett populärt tjejlopp med 65 procent tjejer.

Szalkai har gjort nya träningsprogram
Träningsprogrammen på Marathon.se tajmar också intresset för Midnattsloppet:
Måndagen 6 maj startar träningsprogrammen på Marathon.se för Midnattsloppet i Stockhom. Träningsexperten Anders Szalkai har gjort skräddarsydda program för de tre loppen.
– Träningsprogrammen är anpassade till sommar och semester och är tänkta att kunna ge den inspiration och träning som trots allt krävs för att springa milen, säger Anders Szalkai.
– Som alltid i våra program finns programmen på olika ambitionsnivåer.