Regnbåge och stjärnor i Bellmanstafetten

FOTO: DECA Text o Bild

Usch och fy vilken sommar - och regnandet tar väl aldrig slut.
Men så, den sista halvtimmen innan startskottet för Svergies största stafett sprack molnen upp. Solen glimtade till och en magnifik regnbåge spändes över de närmare 9000 löparna på startgärdet på Norra Djurgården.
– Det är alltid roligt med folkfester - och så vann vi också, sade skidkungen Oskar Svärdh som dock inte var stafettens stora stjärna.

För mitt bland glada motionärer från företagslag och kompisgäng kom Sveriges bästa manliga löpare joggande. Eller, nåja, lite tog han nog i, Mustafa Muhamed:
– Njae, det här var ett tröskelpass (betyder att han gick på kanske 90 procents fart), sade Mustafa som på fredagskvällen ska springa SM på 10000 meter på Stadion.
Lite drygt 15 minuter sprang Musse de fem kilometerna på sista stäckan för företaget Flexpay som också vann mixedklassen.

Med 1789 anmälda lag var torsdagens Bellmanstafetten Sveriges största stafett. Den näst största stafetten blir på lördag när dag 2 av Bellmanstafetten avgörs på samma plats på norra Djurgården. Samma bana, samma stafett 5 x 5 kiiometer. Det finns till och med platser kvar för den som snabbt kan skrapa ihop ett lag, eller som helt enkelt vill göra om det roliga.

– Det är en tillställning av glädje det här så det är ingen fara att vi missade lite i växlingen säger Johan som sprang i laget Järla skolas positiva pedagoger.
johan fick vänta och leta länge innan någon lagkompis kom och tog över pinnen.
– Vi var lite sena så jag sprang för att hinna till starten, men nu borde dom andra väl ha hunnit hit.
Med start redan klockan 17.30 var det många som kom direkt från jobbet. Så förstå att många inte kunde hålla sig från att börja lagets pciknickskasse innan alla hade hunnit i mål.
– Det bara såg för gott ut sade Lars Nilsbrandt, och tog en stor tugga i baguetten.