Pappaledig fick 110 000 för att träna

Kommern ni ihåg vårens annonssuccé här på Marathon.se? I Intersports och Asics kampanj Run Free kunde man få en årslön för att träna. På onsdagen fick den svenska vinnaren, pappaledige Jönköpingsbon Håkan Johansson, 45 år, 10 000 euro, drygt 110 000 svenska kronor.

- Jag såg en lite chans att få vara med. Det enda man behövde göra är att svara på frågorna, och det gick rätt bra. Det var ett antal tusen som hade skickat in.
Håkan vann den svenska delen av tävlingen, medan förstaprischecken på 75 000 Euro gick till tysken Martin Köppler.
Håkan, som har löpning som stort intresse och som har sprungit i 33 år, fick prischecken på 10 000 euro på onsdagen på köpcentret A6.

Vad han ska göra med pengarna?
– Jag vet inte än, det känns fortfarande lite overkligt, säger han till J-nytt.
- Jag trodde knappt det här kunde hända mig. Jag har haft svårt att smälta det här, säger han.
Håkan är för tillfället pappaledig och de dryga hundra tusen kronorna, ja - de kommer till sin rätt.
- Jag är ju en mångsysslare, gjort modern femkamp och löpt på sommaren. Det gäller att man är aktiv så att man mår bra. Pengarna kommer säkert till sin rätt.
Vad ska du göra med pengarna?
- Det är nog drags att förverkliga några drömmar. Kanske bergsklättring? Jag har ju sprungit maraton tidigare så det blir nog något i idrottsväg i alla fall.

Under våren har närmare 36 000 löpare från 22 länder i Europa deltagit i tävlingen. Annonskampanjen på Marathon.se gav drygt 13 000 besökare på kampanjsidan.