Nytt svenskt rekord av Ewerlöf

För andra året i följd satte Malin Ewerlöf svenskt rekord på 800 meter vid MAI-galan i friidrott. Malin noterade nu 1.59,58, vilket var en hundradels sekund under hennes ett år gamla svenska rekord.

Malin Ewerlöf hade hjälp med farthållningen under det första varvet som passerades på 57,9, Sedan visade hon sin styrka genom att ensam hålla farten under de sista 100 meterna.
Det här var Malin Ewerlöfs bästa lopp sedan hon var tvåa på 800 meter i inomhus-EM i början av mars. Bakom Ewerlöf noterade flera svenska löpare överraskande goda resultat. 25-åriga Monika Lundgren från Täby kvlaificerade sig för EM genom att bli sexa på 2.01,62. Lundgren kvalade in till inomhus-EM i vintras men tvingades då lämna återbud på grund av förkylning.
Linda Olsson, också hon från Täby, noterade 2.02,90, och Åsa Hedsträm från Hälle 2.03,14 i tidernas bästa svenska 800-meterslopp för damer. Olsson och Hedström förbättrade båda sina personbästa med två sekunder.
På 800 meter noterade statslöse Rizak Dirsche från Hälle 1.47,00 vilket är bättre än vad någon svensk löpare noterat på distansen i år.
Olympiamästaren Noureddine Morceli från Algeriet vann som väntat lätt 1500 meter. Han noterade nu 3.34,01. Jörgen Zaki från Malmö gjorde sitt bästa lopp för säsongen när han blev sjätte man på 3.40,11- Svenske mästaren Patrik Johansson fick nöja sig med 3.43,41.
Den amerikanske springterstjärna Marion Jones noterade inför 8000 åskådare kvällens bästa resultat när hon vann 100 meter på 10,87.