Nu släpps fler platser i Jubileumsmaran

I söndags testade Team Stockholm Marathon starten för Jubileumsmarathon. Testet gick bra, och nu släpps ytterligare 300 platser i 2012 år kanske hetaste löpartävling. Foto: MICKE SJÖBLOM.

Jubileumsmarathon Stockholm 1912–2012 är ett av landets allra hetaste lopp. I somras tog det bara två veckor att nå drygt 9 600 anmälda. Sedan stängdes anmälan.
Nu släpper arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK ytterligare 300 platser i loppet.

Anmälan öppnar igen klockan 13.48 den 15 december – exakt sju månader och 30 dagar innan starten för Jubileumsmarathon.

Under hösten har förberedelserna för loppet pågått i högt tempo:
– Vi har också noga gått igenom banan med polisen och har nu fastställt den definitiva bansträckningen, berättar tävligsledaren Bengt Jansson.
– I söndags fick vi hjälp av löparna i Team Stockholm Marathon att testa proceduren för starten. Vi ville få besked om hur många löpare vi kan ha i en startgrupp och hur långt intervall vi måste ha mellan varje start.
– Nu känner vi oss säkra på att kunna ta in fler löpare än de 9 600 som redan är anmälda. Därför släpper vi nu 300 platser.

Det är inte enbart antalet startande som engagerat Bengt Jansson och hans medarbetare:
– Vi jobbar hårt på att skapa en 1912-stämning under loppet. Vi är i kontakt med personer som har veteranbilar och veteranmotorcyklar. Vi räknar med att ha poliser, militärer och brandmän i tidstypiska uniformer längs banan.
– Vi planerar att nummerlappsutdelningen ska ske i form av en marknad efter modell tidigt 1900-tal.