Närmare 300 löpare i Karlstad Marathon

Nu på lördag avgörs Karlstad Marathon som en del i IF Götas hundraårsjubileum. Med uppemot 300 löpare är det årets näst största maratonlopp i Sverige efter Stockholm Marathon.

Hittills är 244 löpare anmälda och IF Göta hoppas att se närmare 300 löpare på startlinjen kl 14.00 utanför Sundsta Bad och Idrottshus som är start och målområde. Banvarvet mäter 10 km och skall således springas fyra varv kompletterat med en extra runda på 2195 meter.
Det är nästan tjugo år sedan det senast avverkades ett maratonlopp i Karlstad så det är sannerligen på tiden. Karlstad Marathon är det sista arrangemanget under föreningens 100-årsfirande.
Loppet har i första hand lockat motionslöpare och många är värmlänningar och debutanter på sträckan.
Karlstad Marathon är samtidigt också veteran-SM vilket innebär att det kommer deltagare från i stort sett hela Sverige. Äldst i fältet är 81-årige (!) Sven Ol-Mårs från Hudiksvall som i Stockholm tidigare i år noterade drygt fem timmar. En fantastisk prestation! Den yppersta Sverigeeliten finns inte på plats. Snabbast av de anmälda hittills är Reima Hartikainen från Skövde som noterat 2.36.27. En av dem som kan utmana är Götas egen Leif Sjöström som har kapacitet att springa snabbt när det stämmer.
Bland damerna är Ann-Louise Nilsson Filipstad och Götas Anette Eriksson favoriter. Ann-Louise har visat fin form i år och Anette gjorde för några år sedan knappt tre timmar på distansen.