Mustafa skadad – Isabellah optimistisk

Mustafa Mohamed (i blått linne) vann Hässelbyloppet i oktober. Nu har skadeproblem tvingat honom att ställa in allt tävlande.

Mostafa Mohamed har tvingats ställa in allt tävlande de närmaste månaderna. Nu hoppas han kunna springa maraton i höst.
Mustafa hade hoppats kunna springa antingen GöteborgsVarvet eller ASICS Stockholm Marathon senare i vår, men har nu skrinlagt dessa planer.

Han är anmäld på både 4 km och 12 km vid terräng-SM som avgörs i Uppsala i helgen, men kommer inte att ställa upp i den tävlingen.

Det var efter förra säsongen som Mustafa Mohamed bestämde sig för att byta distans, från 3000 m hinder till maraton. Han har tidigare sprungit maraton en gång – det var Sevilla Marathon 2005 då Mustafa sprang på 2.32.00 – 22 minuter från det svenska rekordet.

32-årige Mustafa tränade hårt i Kenya i vintras, men när han kom tillbaka till Göteborg i slutet av februari fick han problem med skador.
– När jag kom tillbaka från träningslägret i Kenya hade jag problem med en muskel på insidan av låret, och fick då ägna mig åt rehab-träning till största delen, skriver Mustafa på sin hemsida.
I slutet av mars kunde Mustafa börja träna ordentligt igen och körde då sitt första kvalitetspass på åtta veckor.
Mustafa var optimistisk och räknade med start i terräng-SM.
Nu har han dock tvingats lämna återbud:
– Nu blåser vi av tävlingar och skaffar oss en ny grund, och det kan ta tolv veckor, säger tränaren Ulf Friberg till SVT Sport.

Isabellah optimistisk
Isabellah Andersson kör rehab-träning för fullt efter en enklare knäoperation för drygt tre veckor sedan:
– Positivt tänkande och mina lite mer långsiktiga mål har hjälpt mig att hålla uppe humöret sedan jag fick min skada, berättar Isabellah.
– Det bästa var att jag fick snabb hjälp och blev opererad av Leif Swärd på IFK Kliniken i Göteborg. Redan dagen efter operationen fick jag börja göra lite lätta styrkeövningar.
– Nu har det gått drygt tre veckor och det känns bättre och bättre för varje dag som går.

Den senast veckan har Isabellah kört långa promenader tillsammans med sin man och tränare Lars Andersson.
– Det är skönt att slippa vara ensam med sina tankar när träningen inte är som vanligt. Jag saknar min normala träning, men jag ser fram emot att bli helt återställd så att det kan bli lite tävlande igen.
-– Förhoppningsvis kan jag starta med lite mer löpbetonad träning som jogging ganska snart.
Isabellah Andersson hoppas kunna försvara sin seger när ASICS Stockholm Marathon avgörs den 28 maj.