Morceli glad vinnare igen

Noureddine Morceli visade något av sin gamla styrka när han vann 1500
meter vid friidrottsgalan Athletissma i Lausanne på tisdagskvällen.

Den före detta världsrekordhållaren tog täten 250 meter före mål, och höll sedan konkurrenterna bakom sig. Segertiden 3.34,98 är visserligen drygt sju sekunder från Morcelis tidigare världsrekord, men den 28-årige algeriern var ändå belåten med att åter stå som vinnare av ett GP-lopp.
Daniel Komen har gjort imponerande resultat på långdistans de två senaste säsongerna. I vintras satte han t.ex. världsrekord på 5000 meter i Globen. I sommar har det däremot gått trögt för den elegante kenyanen. I Lausanne såg Komen ut att springa mot en klar seger på 3000 meter. Han ledde loppet med drygt tio meter när upploppet började, men Komen orkade inte svara på landsmannen Luke Kipkosgeis starka spurt. Kipkosgei passerade Komen fem meter från mållinjen och vann på 7.36,48.
EM-silvermedaljören Malin Ewerlöf var enda svenska löpare i Lausanne. Malin nöjde sig med att vara hare på en mile (1609 meter). Fjolårets världsmästarinna Carla Sacramento från Portugal tackade för hjälpen med farthållningen genom att vinna på 4.23,41. Resultaten i galan var överlag sämre än väntat, mycket beroende på att det var en ovanligt kall och blåsig augustikväll i Lausanne.

Resultat: