Missa inte anmälan till GöteborgsVarvet

Det börjar bli bråttom att anmäla sig till GöteborgsVarvet 2014.
Mer än 60000 anmälningar har kommit in till loppet lördagen 17 maj 2014.
– Taket är 64000, sedan måste vi sätta stopp, säger GöteborgsVarvets Mattias Grahn.

Det har som vanligt varit hårt tryck på anmälan till världens största halvmaraton. När anmälan öppnades i juni rasade 30000 anmälningar in på bara någon månad.
Men platserna har inte gått lika snabbt som till årets lopp, förra året fick anmälan (med samma tak) stänga redan 11 september.

– Vi har haft lite strul med utskicken - alla löpare som var anmälda till årets lopp har av någon anledning inte fått inbjudan. Vi håller på att titta på vad det beror på, säger Mattias Grahn.

Rådet för att få en plats är alltså att inte vänta på den sedvanliga inbjudan från GöteborgsVarvet utan att anmäla sig direkt.

– Vi får in väldigt många anmälningar i slutet av månaderna när folk får lön och betalar räkningar, säger Mattias Gran, så är det inte fullt innan så kommer det nog att vara det om ett par veckor.

Löparkvällarna har redan startat
GöteborgsVarvets löparkvällar började förra veckan. På 20 orter i Sverige har Varvet tillsammans med lokala klubbar träningsträffar med olika teman varje vecka;
Umeå, Skövde, Mellerud, Jönköping, Lerum, Trollhättan, Mölndal, Linköping, Borlänge, Helsingborg, Karlskrona, Växjö, Strömstad, Kungsbacka, Uddevalla, Borås, Göteborg Skatås, Kungälv, Hisingen och Nödinge.

Programmet ser ut så här (träningsdagarna varierar mellan orterna):
Vecka 37: Löpningens grunder Distanslöpning
Vecka 38: Löpskolning - teknik Fartlek
Vecka 39: Smidighet/rörlighet Långintervall
Vecka 40: Spänst/styrka Backträning
Vecka 41: Målsättning Snabbdistans 5-10 km
Vecka 42: Motivation Distanslöpning