Midsommarfest i Torsby

Majstången är inte det enda traditionella inslaget på midsommarafton i Torsby. Borejoggen invaderade den värmländska orten för 21:a gången. I år med över 1 300 deltagare.

Det är så många värmlänningar som vill jogga i midsommartid att ett hundratal som inte kunde vara med på midsommarafton sprang igenom banan dagen före loppet!
- Och nu ändrar vi inget på konceptet. Det är ett unikt lopp det här. Midsommarafton och mycket folk omkring. En riktig tradition för Torsby är det, säger tävlingsledaren Kjell-Åke "Sörmarkarn" Nilsson. Till Värmlands Folkblad.
Karlstadbon Claes Nyberg kom till Borejoggen för första gången och kom hem segerkransad.
Den kuperade banan på 8.6 kilometer passade terrängspecialisten, som tämligen omgående sprang ifrån konkurrenterna. Klubbkamraten i Göta, Per Jacobsen, var den som hängde med längst.
Claes vann på 25.23, knappt en halv minut från det banrekord som kenyanen Silas Sang satte ifjol. Det blev värmländsk seger även på damsidan, genom Filipstads Ann-Louise Nilsson, som behövde knappt sex minuters löpning mer än Claes Nyberg för att fullfölja de 8,6 kilometerna. Hon distanserade Inger Vikman, Mora, med 78 sekunder.

Resultat Borejoggen, 8.6km
Män
1) Claes Nyberg, Göta, 25.23
2) Per Jacobsen, Göta, 26.13
3) Henrik Örnstedt, Göta, 27.41
Kvinnor
1) Ann-Louise Nilsson, Filipstad, 31.36
2) Inger Vikman, Mora, 32.54
3) Ann-Charlotte Carlsson, Filipstad, 33.09