Midnattsloppet i Stockholm redan fullt

I helgen nådde anmälningtaket för Midnattsloppet i Stockholm. Det innebär 21000 löpare i loppet den 14 augusti. Även i Göteborg börjar det bli fullt i startgrupperna.

– För två år sedan blev loppet fullt sista veckan, förra året stängde vi loppet den 7 juli när vi nådde 21 000 anmälda och det här året blev det en månad tidigare, säger Midnattsloppets Göran Qvarfordt.
– Även loppet i Göteborg går mot rekord då vi idag har över 9 000 anmälda vilket är dubbelt så många som i fjol vid samma tidpunkt, då vi nådde vi 10 600 startande.

Expansionen runt Midnattsloppet har varit stor de senaste åren och i år arrangeras det Midnattslopp förutom i Stockholm även i Göteborg den 21 augusti, Köpenhamn den 28:e augusti och det nya Midnattsloppet i Helsingfors den 4 september. Tillsammans räknar Midnattsloppet med att loppen ska samla cirka 45 000 deltagare.

Alla Midnattsloppen har samma grundtema som ursprungsloppet på Södermalm med start på kvällen och en 10 kilometers bana som ramas in med upplevelser för deltagare och publik.
– Vi har faktiskt en hundratal platser kvar för Maskeradklassen och sedan har vi också elitklassen som vi tar emot anmälningar sent.