Må smartaste löpare vinna!

Vem vinner lördagens lopp på Lidingö? Maria Larsson, Hanna Lindholm eller Mikaela Larsson?

Kan de senaste årens suverän, Örgrytes Maria Larsson, klara utmanarna Hanna Lindholm, Huddinge och Mikaela Larsson, Spårvägen? Det kommer att bli hård kamp i damklassen på 30 kilometer i Lidingöloppet.
– Tre mil är långt, så att fokusera på mig själv och min fart är A och O. Det är inte den snabbaste, men den smartaste som vinner på lördag. Jag vill tro att det är jag, säger Maria Larsson.

Distansen lär dock inte vara något problem för maratonlöparna Hanna Lindholm och Mikaela Larsson. Däremot är frågan hur de båda asfaltsnötarna klarar backarna på Lidingö, men också hur pigga ben de har efter att ha sprungit halvmaraton för bara två veckor sedan. Hanna vann Ramboll Stockholm Halvmarathon på 1.15.43. Mikaela blev 20:e i Köpenhamn Halvmarathon på 1.14.18. Minns också de båda maratonspecialisternas starka lopp vid EM i Berlin i augusti där Hanna blev  22:a och Mikaela 17:e.

Maria Larsson vann förra årets lopp på 1.55.19. Frågan är om det inte kommer att krävas en tid ner mot Lena Gavelins banrekord på 1.53.13 för att vinna på lördag.  Helt klart kommer det att bli en tuff kamp där också kenyanskan Sylvia Medugu och Högbys Ida Nilsson finns med på listan av utmanare,

– Förra årets lopp var en ordentlig kraftansträngning och mitt hittills häftigaste löparminne, säger Maria Larsson. Det är något magiskt som händer ute på Lidingö och jag lyckades med målet att kräma ut allt som fanns i kroppen.