Löplabbet öppnar ny butik för tävlingslöpare

På tisdagen öppnade en ny löparbutik som vänder sin till tävlingslöpare – Löplabbet Race. Därmed har Löplabbet tre butiker som ligger bredvid varandra på Kungsgatan i Stockholm.
Race-butiken ligger mellan Tjej-butiken och City-butiken.

– Tjej- och City-butikerna ska fylla behovet för alla som är sugna på att träna. Race-butiken vänder sig till alla som vill tävla och som söker lättare sko och mer avancerad teknisk utrustning, förklarar Caroline Kullberg som är chef för Löplabbet Race.
– Vi kommer att skilja oss från övriga Löplabbet-butiker genom att vi har fler modeller när det gäller lätta skor.

Trots att det inte förekommit någon marknadsföring inför tisdagens butiksöppning var det en strid ström av löpare som besökte butiken på Kungsgatan 21 under tisdagen.
I butiken finns ett brett sortiment av tävlingsskor. Här finns t.ex. världens lättaste tävlingssko Mizuno Universe som endast väger 100 gram.
Här finns också teknikskor för friidrott som normalt är svårt att hitta i en sportaffär. Löplabbet Race har ett stort urval av spikskor för sprint- och medeldistanslöpning samt för terränglöpning. Här finns också hopp- och kastskor.

FLER EXKLUSIVA PRODUKTER
Under den senaste månaden har Löplabbets City-butik flyttat in en ny lokal på Kungsgatan 19. Tjej-butiken har flyttats in i City-butikens gamla lokal och Race-butiken har tagit över Tjej-butikens lokal.
– Allt har gått väldigt snabbt, säger Tommie Nordh, som är driftansvarig för Löplabbets samtliga butiker. Det är bara en månad sedan som vi bestämde oss för att öppna Race-butiken.
– Idag handlar det egentligen om smygöppning av butiken.
– Det har varit svårt att så snabbt få in alla de produkter vi vill sälja i butiken. Löplabbet Race kommer att uppdateras med fler exklusiva produkter under de närmaste månaderna.

Löplabbet Race är den fjärde butik som Löplabbet öppnar i år. Företaget har nu 20 butiker från Umeå i norr till Malmö i söder samt en internet-butik.

SPONSOR FÖR STOCKHOLM MARATHON
Aktiviteten är stor inte bara när det gäller att öppna nya löparbutiker. Löplabbet ökar också sitt engagemang inom svensk löpning.
Nu är det klart att Löplabbet är ny sponsor för Asics Stockholm Marathon.
– Vi är glada att kunna inleda ett samarbete med Löplabbet, förklarar Bengt Olsson, som är ordförande i styrelsen för Asics Stockholm Marathon.
– En hög andel av landets maratonlöpare är kunder hos Löplabbet, därför är det naturligt att Löplabbet nu blir officiell sportbutik för Asics Stockholm Marathon.

Löplabbet har i flera år visat intresse för att bli sponsor för landets viktigaste löpartävling.
– Det är med mycket stolthet som vi inleder samarbetet med Asics Stockholm Marathon. Loppet är kronan i juvelerna när det handlar om löpning i Sverige, och banan tillhör också en av de allra vackraste i världen, säger Löplabbets v.d. Tom Kellheim.

– Det nya avtalet är skapat tillsammans med Asics och det känns som en naturlig partner när det handlar om maratonlöpning. Asics är marknadsledande internationellt inom segmentet löpning och har en bred och fin kollektion löparskor som fungerar för många olika typer av löpare.

– Vi ser fram emot nästa års Asics Stockholm Marathon med stor spänning och entusiasm.

Fotnot: Löplabbet är sedan tidigare sponsor för flera av landets största löpartävlingar, t.ex. Stockholm Halvmarathon, Bellmanstafetten, Minimaran, Broloppet, Tjur Ruset och Hässelbyloppet.
Inom friidrotten sponsrar Löplabbet bl.a. DN Galan.