Löpartåg till de stora loppen

I år är det enkelt och bekvämt för många löpare att ta tåget till de stora tävlingarna.
SJ Event ordnar specialtåg till GöteborgsVarvet, Stockholm Marathon, Tjejmilen och Lidingöloppet. Företaget lämnar dessutom rabatt på resor till och från Stockholm till alla som springer Stockholm Marathon, Stockholm Halvmarathon, Bellmanstafetten eller Tjejmilen, oavsett avreseort.

– Många är miljömedvetna och vill åka tåg. Därför tycker vi att det är positivt att SJ Event erbjuder löparna bra service när de ska åka till Stockholm, säger Ulf Saletti som är tävlingsledare för Stockholm Marathon.
Alla tåg som körs av SJ är eldrivna. Räknat per person motsvarar till exempel utsläppen av koldioxid under en resa mellan Stockholm och Göteborg utsläppen från tre milliliter bensin.
Alla resor med SJs eltåg uppfyller Naturskydds- föreningens krav för Bra Miljöval.

Stockholm Marathon
Sedan flera år går MarathonExpressen mellan Göteborg och Stockholm vid Stockholm Marathon. Ett par hundra personer brukar varje år åka med detta tåg som avgår från Göteborg tidigt på morgonen den 30 maj och som är tillbaka efter midnatt. Nummerlappsutdelning på tåget.
Tåget stannar i Alingsås, Herrljunga, Falköping och Skövde.
• Information om MarathonExpressen hittar du på www.sjevent.se. Gå in under rubriken ”Avgångar just nu” i vänsterspalten och klicka på MarathonExpressen.

GöteborgsVarvet
VarvsTåget har omvänd körväg, d v s från Stockholm till Göteborg för dem som springer GöteborgsVarvet den 16 maj. Tåget stannar i Flemingsberg, Södertälje, Katrineholm och Hallsberg.
Här finns också ett tåg från Malmö till Göteborg via Lund, Helsingborg, Halmstad och Varberg.
Även VarvsTåget går fram och tillbaka samma dag.
• Information om VarvsTåget hittar du på www.sjevent.se. Gå in under rubriken ”Avgångar just nu” i vänsterspalten och klicka på VarvsTåget.

Tjejmilen
I år är det premiär för Tjejmilen-tåget som avgår från Göteborg kl 07.00 den 30 augusti. Tåget, som går via Alingsås, Herrljunga, Falköping och Skövde, är tillbaka i Göteborg kl 21.30.
Nummerlappsutdelning på tåget. Busstransfer till startplatsen på Gärdet.
• Information om tåget till Tjejmilen hittar du på www.sjevent.se. Gå in under rubriken ”Avgångar just nu” i vänsterspalten och klicka på Tjejmilen.

Lidingöloppet
Vid Lidingöloppet sätter SJ in ett tåg från Göteborg till Stockholm lördag 26 september, d v s till 30 km-loppet. Information om tåget till Lidingöloppet kommer senare på www.sjevent.se.

20 procent rabatt
Utöver specialtågen erbjuder SJ 20 procent rabatt på ordinarie pris på resor i 2 klass till fyra av de största loppen i Stockholm; Stockholm Marathon, Tjejmilen, Stockholm Halvmarathon och Bellmanstafetten.
Denna rabatt gäller även för släkt, vänner eller andra som åker med löparen till huvudstaden.
• Information om denna rabatt hittar du på här.