Lisa Wiklund först i största Vår Ruset

Lisa Wiklund vann Vår Ruset som vuxit till Stockholms största långlopp. Hon noterade 17.42 på den 5 km långa banan på Norra Djurgården.

Lisa sprang på slutet ifrån klubbkamraten från Spårvägen Jennie Åkerberg och vann med tre sekunders marginal. Jennie använde Vår Ruset som ett sista formtest inför Stockholm Marathon på lördag där hon är favorit i SM-klassen.
I skön försommarvärme genomförde på onsdagskvällen över 21 200 kvinnor Vår Ruset Stockholm. Det är den högsta deltagarsiffran någonsin i ett Vår Ruset-lopp.
Vår Ruset i Stockholm ingår i en serie Vår Ruset-lopp som under våren och försommaren genomförs i 16 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. I år har dessa lopp samlat totalt 158 000 deltagare vilket gör Vår Ruset till Europas största löparserie.