Lisa tränade runt sjöarna

Landslagslöparen Lisa Blommé körde ett distanspass på 23 km hemma i Sundbyberg på söndagen och avslutade träningen med att vinna elitklassen i Två Sjöar Runt.

Lisa hängde inte med i rusningen i starten, men kom snabbt ifatt täten och vann loppet klart. Hon noterade 20.24 på den 5,7 km långa banan utan att springa för fullt.
– Jag gillar inte långpassen, så jag tyckte att det var lättare att först springa banan två varv och sedan avsluta med att springa Två Sjöar Runt, berättar Lisa.
– Nu blev det en tempoökning på sista varvet, och det var lättare att fokusera när det handlade om en tävling.

Oskar Landin från Spårvägen visade att han är bättre förberedd än någonsin inför de viktiga tävlingarna längre fram i vår. Han vann herrklassen (11,2 km) i överlägsen stil på 36.08. Oskar sprang därmed 48 sekunder snabbare än i fjol trots att vädret nu var sämre.

Två Sjöar Runt, som arrangeras av Sundbybergs IK, är sedan 1965 säsongpremiär för löparna i Stockholm. Tävlingen avgörs den tredje söndagen i mars och har med åren blivit ett pålitligt vårtecken även om vädret varierat.
Löparna har sprungit i allt från tio minusgrader till nära femton plusgrader. I år var det för första gången snö. Under loppet föll tung blöt snö över Sundbyberg.
– Jag har varit med vid nästan alla Två Sjöar Runt, och jag kan inte påminna mig att det snöat någon gång tidigare, säger Jörgen Sillén som är ledare i Sundbybergs IK.
– En gång snöade det natten före tävlingen, men det har aldrig snöat under loppet.

Snöfallet ställde dock inte till några problem för löparna.
Däremot har den långa och kalla vintern påverkat deltagarantalet i Två Sjöar Runt. Nu var knappt 600 löpare anmälda vilket är 200 färre än i fjol.