Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Kenya och Italien - somvanligt i New York

Förra året hann John Kagwe stanna och knyta skosnörena och ändå vinna New York marathon. På söndagen fanns ingen tid för sådant. Pressad av landsmannen Joseph Chebet och tanzaniern Zebedayo Bayo kunde Kagwe inte känna sig säker.

Segermarignalen för den 28-årige kenyanen blev nu endast tre sekunder - det näst jämnaste loppet i New York Marathons 29-åriga historia. 1994 vann mexikanen German Silva med endast två sekunders marginal till landsmannen benjamin Paredes.
- Jag höjde farten med 400 meter kvar, förklarade John Kagwe. Men jag var aldrig säker på att besegra Chebet.
För Joseph Chebet var det andra gången i år som han förlorade ett jämnt lopp. Han var tvåa även i Boston Marathon i april.
- Jag kanske måste ändra taktik och träna annorlunda för att kunna avgöra i täta spurtstrider, kommenterade Chebet. Det är tufft att bli tvåa på här sättet.

I damklassen avgjorde italienskan Franca Fiaccone loppet efter 30 kilometer då hon ryckte från förhandsfavoriten Tegla Loroupe. Loroupe, som satte nytt världsårsbästa i Rotterdam tidigare i år, fick problem med magen och slutade på tredje plats.
Italien har tidigare firat triumfer i New York, men aldrig tidigare har en italienska vunnit loppet. Franca Fiaccone satte dessutom nytt personligt rekord och segertiden 2.25.17 är den näst snabbaste maratontiden i New York.
Med tio-tolv grader och sol var det också goda förutsättningar för maratonlöpning. Polisen räknade med att cirka två miljoner New York-bor såg loppet.